Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Οι Ροδίτες "περιποιούνται" τον άρξαντα χειρών αδίκων! Και επί το λαϊκότερον: Τι τον τηράτε,ρε;

Η απάντηση των Διοργανωτών του AEGEAN TENNIS CUP στην Ύβρη του διαιρεσιάρχη είναι καταλυτική και έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ AEGEAN TENNIS CUP

Τρεις ημέρες πριν απ’ την έναρξη του Διεθνούς επαγγελματικού τουρνουά τένις ανδρών, ΑΤΡ Challenger ''AEGEAN TENNIS CUP'' 125.000 $ το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο και είναι το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, κ. Σπύρος Ζάννιας κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινής λογικής και εντελώς αυθαίρετα απαίτησε απ’ τη διοργάνωση wild cards για να τις χρησιμοποιήσει όπου αυτός θέλει χωρίς μάλιστα να γνωστοποιεί σε ποιούς. Όπως είναι φυσικό, οι διοργανωτές ήδη τις είχαν διαθέσει εδώ και αρκετές ημέρες, όπως βεβαίως τους παρέχει το δικαίωμα ο κανονισμός διεξαγωγής κάθε τουρνουά της ΑΤΡ. Όταν του γνωστοποιήθηκε το πολύ φυσιολογικό αυτό γεγονός το οποίο περιέργως εξακολουθεί να αγνοεί ο κ. Ζαννιάς, εξέδωσε ανακοίνωση υπερασπιζόμενος πράγματα τα οποία το ίδιο το τουρνουά υπερασπίζεται πολύ παραπάνω. Ποιό μεγαλύτερο προνόμιο για το νησί της Ρόδου απ’ τη διεξαγωγή ενός τουρνουά της ΑΤΡ 125.000 δολαρίων; Αλλά και πόσο σημαντική βοήθεια για το νησί της Ρόδου σε μία περίοδο τόσο κρίσιμη όσο η σημερινή; Τέλος, η συναίνεση στην οποία αναφέρεται ο κ. πρόεδρος της ΕΦΟΑ για τη διεξαγωγή του τουρνουά δεν είναι θέμα νομοθεσίας, αλλά δόθηκε στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τένις στη χώρα, στην οποία συμβάλει κάθε μεγάλο τουρνουά. Οι διοργανωτές του τουρνουά επιφυλάσσονται για τη χρήση παντός νομίμου δικαιώματός τους σε σχέση με την προάσπιση αυτής της μεγάλης αθλητικής επένδυσης.



Έπονται και τα 2 ΗΛ.ΜΗ., που προηγήθηκαν:



ΑΠΟ ΕΦΟΑ

Sent: Monday, April 20, 2009 11:08 PM

Προς κ.κ. Α. Χατζηλιαμή, Π. Κυπριάδη

Κύριοι,
Με το παρόν email αιτούμαστε ως Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δύο κάρτες ελεύθερης συμμετοχής στο κυρίως ταμπλώ και τρεις ακόμη στα προκριματικά του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί με την έγκριση μας στην Ρόδο, για αθλητές των Εθνικών Κλιμακίων.
Εδώ και 25 ημέρες προσπαθούμε να διευθετήσουμε τις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής μαζί σας και δεν έχουμε εικόνα του τι ακριβώς θα συμβεί. Είναι προφανές ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και με τους κανονισμούς της ITF και της ATP το συγκεκριμένο πρωτάθλημα AEGEAN TENNIS CUP διεξάγεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Ομοσπονδίας.
Η ΕΦΟΑ σαν κύριο μέλημα της, ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό πρωταθλητισμό, έχει την στήριξη ταλαντούχων Ελλήνων αθλητών – τριών με σκοπό την ανάπτυξη του τέννις και προς τούτο έχει ανακοινώσει κριτήρια συμμετοχής σε όλα ανεξαιρέτως τα πρωταθλήματα που διεξάγονται στην Επικράτεια με την αιγίδα της.
Αναμένοντας την απάντηση σας
Με εκτίμηση

Σπύρος Ζαννιάς
Πρόεδρος ΕΦΟΑ



ΑΠΟ Αθλητικές Διοργανώσεις ΕΠΕ

Sent: Tuesday, April 21, 2009 7:29 PM
Αγαπητέ κ. Ζαννιά,

Το τουρνουά AEGEAN TENNIS CUP $125.000 ATP CHALLENGER TOUR Tretorn Series+ είναι κατ' επιλογή μας υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποστηρίξουμε την ΕΦΟΑ στο έργο της για ανάδειξη του επαγγελματικού τένις στην Ελλάδα. Με χαρά παραβρεθήκατε στην συνέντευξη τύπου που δώσαμε για την ανακοίνωση του τουρνουά στην Αθήνα και δηλώσατε ότι η πραγματοποίηση του τουρνουά αυτού βοηθάει την εξάπλωση του τένις σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.


Η προετοιμασία του τουρνουά μας προχώρησε χωρίς την παραμικρή βοήθεια και υποστήριξη χρηματική ή άλλη από την ΕΦΟΑ.
Οι συμμετοχές στο τουρνουά μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου επαγγελματικού τένις επέλεξαν να αγωνιστούν στο τουρνουά της Ρόδου.


Λόγω ολιγωρίας της ΕΦΟΑ (μπορούσατε να αιτηθείτε αλλαγή ημερομηνίας του group που αγωνιζόμαστε στην τρίτη Ευρωαφρικανική Ζώνη, αφού δεν είναι στο καλεντάρι της ITF δεδομένη από την αρχή του χρόνου) οι κατά τεκμήριο και κατάταξη καλύτεροι Έλληνες αθλητές Οικονομίδης και Γιακούποβιτς αναγκάστηκαν να αρνηθούν ευγενικά τις WC στο Κυρίως Ταμπλό που τους προσφέραμε γραπτώς, για να αγωνιστούν με την Εθνική μας Ομάδα στο Davis Cup.


Ακολούθως μαζέψαμε αιτήσεις για χορήγηση WC σε Κυρίως Ταμπλό και προκριματικά από όλους τους ενδιαφερόμενους Έλληνες και αλλοδαπούς αθλητές.


Η αίτηση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης για την χορήγηση Wild Cards, ήρθε γραπτώς σε εμάς μόλις χθες το βράδυ, τρείς ημέρες πρίν απο την επίσημη έναρξη του τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση υπήρχε επικοινωνία μαζί σας και μάλιστα επανειλημμένα σας ζητήσαμε να μας πείτε ποιούς προτείνετε εσείς για το Κυρίως Ταμπλό, πράγμα που αρνηθήκατε μέχρι και σήμερα και απλά ζητούσατε θέσεις εν λευκώ χωρίς να ονοματίζετε τους αθλητές.


Επιλέξαμε λοιπόν να χορηγήσουμε Wild Cards στο Κυρίως Ταμπλό σε νεαρούς ανερχόμενους αστέρες του παγκόσμιου τένις όπως οι Dimitrov (νικητής του junior Wimbledon 200, Kontinen (finalist junior Wimbledon 200 , και στους δύο καλύτερους νεαρούς Έλληνες πρεσβευτές του τένις στον παγκόσμιο χώρο Γεωργούδα Αλέξανδρο (Finalist Junior Australian Open 2009) και Αγγελίνο Θοδωρή (μέλος της 2ης καλύτερης κολεγιακής ομάδας στις ΗΠΑ NCAA).


Επίσης σε ανταλλαγή της WC του Kontinen προσφέρουμε στην Ομοσπονδία (για χρήση από τον καλύτερο Έλληνα αθλητή που είναι ενεργό μέλος της ομάδας Davis που θα αγωνιστεί στην Τουρκία) WC στο Κυρίως Ταμπλό σε τουρνουά ATP Challenger Tour στη Φιλανδία Tampere Open: 25.7. - 2.8.2009.


Στους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές έγινε πρόταση να αγωνιστούν στα προκριματικά με WC κατά σειρά βαθμολογίας ATP και ελληνικής βαθμολογίας ανδρών. Μάλιστα πέρα και πάνω από τις υποχρεώσεις του τουρνουά προς την ATP αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε δωρεάν όλους τους Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στα προκριματικά.


Οι αθλητές Μίκος (προφορικά) και Καπόγιαννης (γραπτώς) αποδέχτηκαν τις κάρτες και την φιλοξενία , αλλά μετά από προτροπής σας απέσυραν τη συμμετοχή τους (ο Μίκος προφορικά και ο Καπόγιαννης γραπτώς).
Ως εκ τούτου οι Κάρτες των προκριματικών δόθηκαν στους αθλητές Λουκαρέα Δημήτρη, Σερκεδάκη Νίκο, Μπισμπίκο Πιέρ, Άνθη Αλέξανδρο και Κοντάκη Νίκο.


Η οργανωτική επιτροπή του Aegean Tennis Cup και η εταιρεία μας Αθλητικές Διοργανώσεις ΕΠΕ, απο την πρώτη στιγμή αφουγκράστηκε την ανάγκη του Ελληνικού τένις για δημιουργία επαγγελματικών πρωταθλημάτων απο τα οποία νέοι παίκτες μπορούν να αναδειχθούν και ταυτόχρονα να αναδείξουμε την Ελλάδα και την Ρόδο ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε η Ελληνικη φίλαθλη ομοσπονδία αντισφαίρισης να είναι αρωγός της προσπάθειας μας αυτής και σύμμαχος στο δύσκολο έργο της διεκπεραίωσης του Παγκόσμιου επαγγελματικού τουρνουά τένις που διοργανώνουμε. Τα οφέλη από την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι πολύ μεγάλα τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Ελληνικό τένις και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε διαδικαστικά θέματα να γίνονται τροχοπέδη στην πρόοδο του αθλήματος.


Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση


Με εκτίμηση

Αναστάσιος Χατζηλιαμής
Πέτρος Κυπριάδης
Αθλητικές Διοργανώσεις ΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: