Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΝΙΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ"

Μετά την χθεσινή «αναβάθμιση» του Τέννις από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία (Εννοείται ότι θα θέλαμε να γίνουμε κάποτε Άθλημα Α΄ κατηγορίας και θα γίνουμε, μόλις βρεθεί Ηρακλής για τον 7ο -Ζ Άθλο…) νομίζουμε ότι είναι επίκαιρη η Αναδημοσίευση της τελευταίας ανάρτησης στο Blog The Voice of Tennis (http://tennisvoice.blogspot.com ) από τον ΙΑΝΟ. Μίλησε κανείς για Διαφάνεια; ΟΛΟΙ, αλλά να ισχύσει για τους άλλους…
Κανείς δεν παραδέχεται τα λάθη του (Πόσο μάλλον να τα διορθώσει κι ας μην τα παραδεχτεί!), ενώ για όλα ΠΑΝΤΑ φταίνε οι ΑΛΛΟΙ: Η αρχή και το τέλος της κακοδαιμονίας μας.
Εντυπωσιακό το κόστος των Επιτροπών της γ.γ.Α. και επιβεβλημένη κάτω από την παρούσα οικονομική συγκυρία η κατάργησή τους, αλλά τι θα κάνουμε χωρίς επιτροπές; Μπορεί κανείς να τα επιχειρεί όλα μόνος του; Σαφέστατα όχι. Αν μπορέσει να επιλέξει άξιους συνεργάτες (Βελισάριο, Τριβωνιανό), γίνεται Ιουστινιανός. Αν όχι, Λουδοβίκος ΙΣΤ΄…
Το ζητούμενο είναι να πλαισιωθεί ο γ.γ.Α. από νέα πρόσωπα άμοιρα Διαχρονικής Διαπλοκής με χαμηλές λογικές αποζημιώσεις η καλύτερα εθελοντικής εργασίας, αλλά αντάξια των περιστάσεων και προπάντων Γνώστες των Θεμάτων και Προβλημάτων κάθε ομοσπονδίας! Οψόμεθα.
ΣΩΣ.Τ.Α.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΝΙΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Σε μια προσπάθεια ενός νέου Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, ο νέος γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης, αλλά και των σκανδάλων, οικονομικών και μη, που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα, δήλωνε στις 19 Ιανουαρίου,’’ Από την άναρχη και χωρίς κανόνες χρηματοδότηση ομοσπονδιών και σωματείων περνάμε στη χρηματοδότηση αθλημάτων χαράζοντας μια συγκεκριμένη πολιτική κριτηρίων, η σημασία των οποίων θα φανεί στο μέλλον’’. Τα κριτήρια αυτά έφεραν το τένις στην τρίτη κατηγορία αθλημάτων, με τον γενικό τίτλο ’’Κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα’’. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΓΑ, τα αθλήματα αυτά θα πρέπει να στηριχθούν πρώτα και κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η πολιτεία δεν θα τα συντηρεί ούτε θα αναλαμβάνει την καλλιέργειά τους σε βάθος αλλά θα τα ενισχύει με τακτική επιχορήγηση στο μέτρο των δυνατοτήτων της και με έμφαση στον τομέα των υποδομών. Σίγουρα, η εικόνα του αθλήματος τα τελευταία χρόνια δεν είναι άμοιρη ευθυνών, για την τοποθέτησή της στην τρίτη κατηγορία. Ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα είχε την ατυχία να το διαχειρισθεί ένα ’’ύποπτο’’ άτομο. Ο Ζαννιάς πρόεδρος της ΕΦΟΑ τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια, διαχειρίστηκε με αδιαφανή και παραπλανητικό τρόπο, πάνω από 20.000.000 ευρώ,(είκοσι εκατομμύρια) και το μόνο που κατάφερε είναι, να πέσει το Ελληνικό τένις στην ανυποληψία και την τρίτη κατηγορία των κριτηρίων. Ο τρόπος που διαχειρίσθηκε αυτά τα χρόνια αυτό το ποσό, είναι αντικείμενο έρευνας αυτή τη στιγμή της 32ρης ανακρίτριας, και όπως πιστεύουμε στο άμεσο μέλλον και του ελεγκτικού μηχανισμού της ΓΓΑ, υπακούοντας και στην εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, εντολή την οποία αγνόησε προκλητικά να εκτελέσει ο προηγούμενος γγΑ κ. Δουβής.
Πρακτικά τώρα, τι σημαίνει αυτή η νέα εξέλιξη σχετικά με τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών. Με εκφρασμένη τη θέση του γγΑ κ.Μπιτσαξή για μείωση των επιχορηγήσεων κατά 15% προς όλες τις ομοσπονδίες ακόμα και σ’ αυτές της πρώτης κατηγορίας, ένεκα της οικονομικής κρίσης, και την τοποθέτηση του τένις στην τρίτη κατηγορία , όπου ’’θα πρέπει να στηριχθεί πρώτα και κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία’’, μια συνολική μείωση της επιχορήγησης κατά 40%, μοιάζει να είναι το καλύτερο σενάριο. Αυτό σημαίνει ότι με τα δεδομένα που έχουμε από τον απολογισμό του 2008 που κατέθεσε στη ΓΣ της Πτολεμαΐδας, η επιχορήγηση του 1.100.000 ευρώ αν μειωθεί κατά 40% αφήνει υπόλοιπο 660.000. Ξέρετε πόσες είναι οι διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες για το 2008, πάλι από στοιχεία του ίδιου απολογισμού; 670.614,70 ευρώ. Αναφερόμαστε σε δαπάνες ανελαστικές, που δεν επιδέχονται μείωση αν η ομοσπονδία συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια σύνθεση. Και επειδή η ετήσια επιχορήγηση δεν μπορεί να καλύπτει μόνο τις διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες, οδηγούμαστε σε απολύσεις και συρρίκνωση του υπαλληλικού προσωπικού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σχέση επιχορήγησης με διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες στο 60% και πλέον δεν υπάρχει σε καμία άλλη ομοσπονδία. Είναι κι’ αυτό ένα από τα κατορθώματα του Ζαννιά.
Από την άλλη ο Ζαννιάς καλείται να βρει χορηγίες 400.000 ευρώ ετησίως. Μοιάζει με ανέκδοτο, αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει δεκαπέντε χρόνια τώρα, να πρέπει να το κάνει τώρα και μάλιστα κάθε χρόνο. Μια προσπάθεια που έγινε πέρυσι με τους Ροδίτες επιχειρηματίες Χατζηλιαμή και Κυπριάδη που διοργανώνουν το διεθνές τουρνουά της Ρόδου, κατέληξε σε φιάσκο, η δε χορηγία των 40.000 ευρώ των Λυμπέρη και ALPHA BANK, μετά τον παραπλανητικό τρόπο που χρησιμοποιήθηκε, αμφιβάλλω αν θα την ξαναδεί. Και μιλάμε για 40.000 ευρώ, όχι για 400.000. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα επανέλθουμε προσεχώς. Οπότε, τι μέλλει γενέσθαι;
Ζοφερό και αβέβαιο το μέλλον του Ελληνικού τένις. Από τη μια το αδιέξοδο που δημιουργεί η δραματική μείωση της επιχορήγησης, κι’ από την άλλη το μόνιμο αδιέξοδο της κακοδιαχείρισης του Ζαννιά στα όρια του ποινικού δικαίου εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Δηλαδή αδιέξοδο από παντού.
Αν δεν αλλάξει η άποψη του κ. Μπιτσαξή για το άθλημα του τένις, και δεν απαλλαγούμε απ’ αυτόν τον τύπο…….τότε….Άντε, να ζήσουμε να το θυμόμαστε……..το τένις στην Ελλάδα.
Η οικογένεια: Σπύρος Ζαννιάς και λοιποί συγγενείς.
Αναρτήθηκε από ianosgreece στις 6:39 π.μ. 1 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: