Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

ΕΡΩΤΗΜΑ προς ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ του ΤΕΝΝΙΣ και πρώην υφυπουργό αθλητισμού Γ.Λιάνη
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ της ΛΙΤΣΑΣ ΣΑΡΑΤΖΙΔΟΥ και του ΤεννιστΑνθρώπου της Θεσσαλονίκης ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ να υπάρχει; Σίγουρα το 'Οραμα τους δεν ήταν οι 2 φουσκωτές κατασκευές... Το Όραμά τους ήταν ΤΟ ΤΕΝΝΙΣΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ για το οποίο η πολιτεία εδωσε 1.050.000 Ε!
Επισυνάπτεται το ενορατικό και εμπνευσμένο κείμενο, που έγραψε η Λίτσα στις 25/5/1994 για την απώλεια του Γρηγόρη.
  ΦΙΛΟΙ του ΤΕΝΝΙΣ και της ΛΙΤΣΑΣ ΣΑΡΑΤΖΙΔΟΥ

 
"Δυστυχώς στους χώρους του Τένις της Θεσ/νίκης η γνωστή φιγούρα της παρουσίας του ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ δεν θα ξαναφανεί.
Είναι υποχρέωση όμως όλων μας να δούμε την περίπτωση ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ στο Τένις της πόλης μας.
Έκανε μία πορεία φωτεινού δρόμου το ανήσυχο πνεύμα του για το τένις απ΄ όλα τα πόστα. Σαν αθλητής κατ΄ αρχάς, σαν διοικητικός παράγων, σαν σπόρτσμαν, σαν φίλαθλος, σαν άνθρωπος με γνώση των προβλημάτων του χώρου, που προσπάθησε κι ανέβασε τον εαυτό του πάνω από συλλογικά συμφέροντα, που μπόρεσε και χάρηκε την όποια επιτυχία παιδιού της Θεσ/νίκης.
Υπήρξε ο υπερσυλλογικός ΠΡΟΕΔΡΟΣ και μέχρι πριν πέντε μέρες ήταν αυτός, που ανησυχούσε για την έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων και με προέτρεπε “Γράψε, παιδί μου. Έχουμε πολλά ταλέντα στη Θεσ/νίκη. Πρέπει η πολιτεία να φτιάξει γήπεδα για τους συλλόγους.”...
Με όλο το σεβασμό, που σου είχα, παπού, νομίζω ότι δεν φτάνει να το γράψω.
Πρέπει αυτοί, που διοικούν (κυβέρνηση, δήμοι) να έχουν γνώση. Και η γνώση δεν περισσεύει στην Ελλάδα... Είναι δυσεύρετη. Για να την αποκτήσεις πρέπει να μαθητεύσεις από μέσα η να έχεις διάθεση να ακούσεις τη φωνή αυτών που μαθήτευσαν.
Δυστυχώς θα το ξαναπώ, οι διοικούντες είτε στον αθλητισμό είτε αυτοί που απ΄ τις θέσεις τους εν δυνάμει θα μπορούσαν να βοηθήσουν το τένις ούτε μαθήτευσαν μα ούτε και διάθεση έχουν ν΄ ακούσουν τον προβληματισμό των “ειδημόνων” και να προσπαθήσουν μαζί τους να βρουν λύσεις.
Απ΄ αυτή τη στήλη και στην ιερή σου μνήμη Γρηγόρη Μιχαηλίδη κάνω έκκληση σε όποιους και από όποια θέση βρίσκονται να δουλέψουν την ιδέα του “Τενιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης” για την προπονητική και αγωνιστική διέξοδο των ταλέντων της πόλης μας αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα...
Είναι ένα όνειρο που το οφείλει η πολιτεία στη μνήμη του από το 1934 μέχρι το 1956 πρωταθλητή Ελλάδας Λαλάκου Στάλιου.
Είναι ένα όνειρο που το οφείλει η πολιτεία στην πρωταθλήτρια Ελλάδος 1956-1958 Έλσα Βασιλικού.
Είναι ένα όνειρο που το οφείλει η πολιτεία στην πλειάδα των πρωταγωνιστών του ελληνικού τένις που ξεκίνησαν απ΄ το χώρο της Θεσ/νίκης και η μίζερη κατάσταση του χώρου τους έχει σκορπίσει επαγγελματικά στην ξενιτειά.
Είναι ένα όνειρο, που το οφείλει η πολιτεία στα σημερινά παιδιά της Θεσ/νίκης που πίστεψαν στο τένις κι ο “επίτιμος πρόεδρος” πίστεψε στο ταλέντο τους.
Αυτό θα πρέπει να είναι πιστεύω, το αντίο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στον τελευταίο από τους σκαπανείς του τένις στην πόλη μας.
Και τότε θα γίνει, είμαι σίγουρη, πιο ελαφρύ το χώμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ γης γι αυτόν..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: